Country vagy vidéki stílus az Elegante Mobili módra

Néhány éve hódít a country avagy vidéki stílus Magyarországon is. Valójában mindig jelen volt, de ma már egy viszonylag behatárolható stílussá fejlődött a country, és akár egy modern belvárosi lakást is berendezhetünk kifinomult vidéki stílusban, anélkül, hogy az provinciálisnak hasson.

De mi is az a country? A country vagy vidéki stílus leginkább a természetes anyagok használatáról szól, a kistelepülésekre, községekre, tanyai életre jellemző lakberendezési megoldásokból, tárgyakból merít ihletet vagy használja azokat. Egy szépen pácolt mennyezetgerenda, egy igényesen elkészített csipketerítő, kövek, tégla, valódi fa, tehát a természetes anyagok használata jellemzi.

A vidéki stílus országonként változik. Más az olasz, a francia és természetesen a magyar vagy akár az amerikai értelemben vett country, valami azonban közös: a természetes anyagok, az egyszerűség és a jól használhatóság. Gyakran a különböző országokra jellemző, vidéki stílusú lakberendezési tárgyak és bútorok egymással kombinálva is jól mutatnak.

A vidéki stílus egyfajta értékmentés is. Az Elegante Mobilinál a hitvallásunk egyik alapja a fa, mint érték tisztelete, hiszen a tömör bükkfából készült bútoraink évtizedekig értéket képviselnek, akár több generáció számára is.

           

A country vagy vidéki stílushoz legközelebb SCALA bútorcsaládunk áll, jellemzői a tömör bükkfa alapanyagon túl az elegáns, rusztikus formavilág és az igényes megmunkálás. Díszítőeleme a fába égetett díszítőminta és a speciális árnyékolt festés, valamint az antik fogantyúk.

A bútorcsaládhoz tartozó SCALA nagyasztalt 1400 és 1800 milliméteres méretben és akár széthúzható verzióban is kínáljuk, hozzá illő karfás vagy karfa nélküli székkel.

 

SCALA asztalt kerek kivitelben is készítünk 1000 és 1200 milliméteres átmérővel

A bútorcsalád stílusjegyeit legszembetűnőbben a SCALA komódok és vitrinek hordozzák magukon. A SCALA kétszárnyas és háromszárnyas komódokon keresztül – a fába égetett díszítőmintákkal és rusztikus formavilágukkal – feldobják a teret.

A SCALA kétszárnyas vitrint F és K verzióban kínáljuk, a K verziónál a komódoknál ismert mintázat köszön vissza, míg az F verzió egyfajta “lambériaszerű” berakással készül – ugyancsak a vidéki stílus jegyében.

A bútorcsalád része mg a SCALA tükör 1530*948*90 milliméteres méretben, ugyancsak a bútorcsaládra jellemző rusztikusan elegáns és vidéki megjelenésben.

 

  FEL